Суббота, 20.04.2024, 17:35
Приветствую Вас Гость | RSS

Наукові Інтернет-конференції

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 8 из 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція присвячена 190-річчю Жуля Верна (21 лютого 2018 р.)
Всеукраїнська конференція присвячена 190-річчю Жуля Верна
adminДата: Понедельник, 19.02.2018, 17:11 | Сообщение # 1
Elena
Группа: Администраторы
Сообщений: 40
Статус: Offline
КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

Інформують Вас, що 21 лютого 2018 р. проводитиметься

Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція

«Жуль Верн: фантастична реальність»


присвячена

190-річчю від дня народження Жуля Верна


Запрошуємо до участі викладачів, наукових співробітників, учителів загальноосвітніх навчальних закладів, а також осіб, які мають професійний інтерес до зазначеної теми.
 
ГостиДата: Среда, 21.02.2018, 12:17 | Сообщение # 106
Группа: Гости





..........Неможливо не звернути увагу на явища, які були передбачені письменником задовго до їхньої появи: виникнення і поширення автомобілів, поява факсів, перенаселеність міст, забруднення навколишнього середовища, впровадження метро, створення міжнародних засобів комунікації, винахід комп’ютерів.
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:18 | Сообщение # 107
Группа: Гости





ИНТЕРВЬЮ С ЖЮЛЕМ ВЕРНОМ (продолжение)

.........ВЕДУЧИЙ: А коли ви почали писати? Який твір був першим?
.........ЖУЛЬ ВЕРН: Я пообіцяв батькові, що до 35 років стану відомим письменником. За рік до мого 35-ліття я написав роман зовсім нового типу «П’ять тижнів на повітряній кулі». Видавець Етцель уклав зі мною угоду на 20 років, за якою я зобов’язався щорічно писати два-три романи. Так я здобув собі славу і цілоденну досить виснажливу працю практично на все життя. Ранок починався о п’ятій із роботи над романом, десь у середині дня увага переходила на географію, а вечір наставав тоді, коли я закінчував писати 800-й рядок роману. Я працював із неймовірною енергією і уявляв себе учасником того, про що описував. Я переймався описуваним так сильно, що це позначалось на моєму фізичному стані. Коли я писав про подорож до Північного полюсу, то підхопив нежить і відчував озноб від холоду.

.........ВЕДУЧИЙ: Говорять, що коли покращилось ваше фінансове становище ви купили собі яхту для подорожей, та й твори ваші всі про подорожі?
.........ЖУЛЬ ВЕРН: Так, я купив собі яхту «Сен Мішель» і здійснив досить багато подорожей у різні куточки землі. Усі мої твори об’єднуються в «Незвичайні подорожі», що являють собою географічний нарис земної кулі. У чотирьох романах я описав кругосвітні подорожі, у п’ятнадцятьох подорожі країнми Європи, у восьми – Північною Америкою, у п’ятьох – Азією, у чотирьох –Південною Америкою, у чотирьох – Арктикою, у трьох – Австралією й Океанією і в одному – Антарктидою. У чотирьох романах дія відбувається на незаселених островах. І нарешті, у трьох романах події відбуваються у міжпланетному просторі.

.........ВЕДУЧИЙ: Розповідають, що у ваших творах така кількість персонажів, як населення одного міста. Хто такі ваші герої, які вони за характером, вчинками?
.........ЖУЛЬ ВЕРН: Герої моїх творів – винахідники, інженери, будівельники. З моїми творами у літературу ввійшов новий герой – лицар науки, безкорисливий учений, готовий в ім’я своїх творчих ідей здійснити подвиг, піти на будь-яку жертву. Мої герої сміливі, вірять у свою справу, товариш виручає товариша, сильний допомагає слабкому, дружба міцніє від суворих випробувань. Справедливість завжди перемагає, мрія зажди здійснюється.
З.М. Іваненко
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:20 | Сообщение # 108
Группа: Гости





..........Жюль Верн освітлювал сучасні проблеми життя. Зачіпав деякі глобальні соціальні проблеми того часу. Він був небайдужий до того, що відбувається у світі, до глобальних проблем людства, які мучили тоді дуже багатьох людей. Він однозначно засуджував ті проблеми і закликав людей подолати свої бажання експлуатації інших і відмовитися від ганебних явищ того часу. Бути гуманними і чемними один до одного!!!!!

ХЗОШ №69
Сребняк О.В.
 
39 группаДата: Среда, 21.02.2018, 12:21 | Сообщение # 109
Группа: Гости





ИНТЕРВЬЮ С ЖЮЛЕМ ВЕРНОМ (продолжение)

          ВОПРОС: А кого же из писателей в таком случае Вы принимаете?
          ЖЮЛЬ ВЕРН: Из писателей я выделяю Доде и Мопассана. Мопассаном я даже восторгаюсь. Это — гений: небо послало ему дарование писать обо всем, и он творит столь же легко и естественно, как, например, яблоня рождает яблоки. Однако любимым моим автором всегда был Диккенс. По-английски я знаю не более сотни слов и вынужден читать его произведения в переводах. Но говорю вам, сэр, — и здесь Верн выразительно стукнул ладонью по столу, — что я прочел всего Диккенса по меньшей мере десяток раз. Не могу сказать, что предпочитаю его Мопассану, потому что они несопоставимы. Но безумно его люблю; в готовящемся к изданию романе «Малыш» я отдаю Диккенсу дань признательности. Я также всегда очень увлекался, да и увлекаюсь до сих пор, романами Купера. Полтора десятка из них я считаю бессмертными.

Роботуева Татьяна Викторовна, ДНЗ ХРЦПО
полиграфических медиатехнологий и машиностроения
Московского района
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:27 | Сообщение # 110
Группа: Гости





Цитата Гость ()
«Так, дійсно, у шкільній програмі мало часу відводиться на вивчення творчості Жуля Верна. Стосовно інтерв'ю з письменником, я вважаю, що воно не повинно бути занадто об'ємним і перенасиченим фактами, адже це відбувається на уроці в 6 класі, де біографія вивчається протягом 5-15хвилин, а не на всьому уроці.
З.М. Іваненко


..........«Інтерв’ю з письменником» («Уявна зустріч») на уроці літератури – не як жанр журналістики, а як літературне явище, яке розкриває погляди того чи іншого автора на окремі події життя, мистецтва, на себе і на свою творчість. Таким прикладом може бути «Інтерв’ю з Жулем Верном», яке проходить, наприклад, у вигляді телепередачі «Життя знаменитих людей»
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:31 | Сообщение # 111
Группа: Гости





..........Є книги, які прочитаєш і забудеш. Є ж такі, що залишаються назавжди добрими друзями і навіть через багато років згадка про них зігріває душу. Саме до таких належать твори відомого французького письменника Жуля Верна (1828 – 1905). Жуль Верн на все життя залишився великим мрійником, шляхетною і доброю людиною. Він і сам, як і його герої, вражає відвертим, щирим поглядом, таким молодим і завзятим.

Жуль Верн – відомий всім на світі.
Письменник, ще й фантаст, герой.
Читають його книги і батьки і діти –
Всіх полонив провидець той.
Він має добре серце, щиру душу,
Готовий все в житті перевернуть,
І перед вами визнати я мушу,
Без книжок Жуль Верна
Не можу я заснуть.
По слідах героїв Верна,
По книжках, що любиш ти,
Під невидимим вітрилом
Нам із друзями пливти.


Сребняк О.В.
 
39 группаДата: Среда, 21.02.2018, 12:32 | Сообщение # 112
Группа: Гости





ИНТЕРВЬЮ С ЖЮЛЕМ ВЕРНОМ (продолжение)

ВОПРОС: Вы довольны своими гонорарами?
ЖЮЛЬ ВЕРН: Мои первые книги, включая самые успешные, проданы всего за десятую часть их настоящей стоимости, но после тысяча восемьсот семьдесят пятого года, то есть после «Михаила Строгова», положение изменилось, и я получаю достаточную долю от прибыли, приносимой моими романами. Но я не жалуюсь. Это ведь прекрасно, если мой издатель тоже получает хороший доход. Конечно, я мог бы пожалеть, что не заключил лучших контрактов. Роман «Вокруг света», скажем, только во Франции принес десять миллионов франков, «Михаил Строгов» — семь миллионов, а мне досталось куда меньше, чем полагалось бы. Но я не из тех, кто все силы расходует на зарабатывание денег, и никогда не принадлежал к подобным людям. Я — литератор, художник, живущий в поисках идеала, непрерывно увлекаемый новыми замыслами, сгорающий за работой от энтузиазма, а когда работа закончена, откладываю ее в сторону и совершенно забываю о ней, забываю настолько, что часто сажусь за стол, беру какой-нибудь роман Жюля Верна и с удовольствием его читаю. Если бы мои соотечественники были хоть чуточку справедливее ко мне, это вознаградило бы меня в миллион раз больше, чем дополнительные тысячи долларов, которые ежегодно приносили бы мои книги сверх того, что я получаю за них сейчас. Вот о чем я сожалею и всегда буду сожалеть.

Использованы материалы сайта https://www.livelib.ru/article....erature

Мирошниченко Татьяна Владимировна,
Лизогубовская ООШ
Харьковского районного совета
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:41 | Сообщение # 113
Группа: Гости





.........."Щоб я не вигадав ,все це буде поступатися істині , бо настане час ,коли досягнення науки перевершать силу вигадки ",- писав Жуль Верн,творець науково - фантастичних і пригодницьких романів ,улюбленець молоді.Ці слова письменника стали пророчими.
..........У своїх творах він зумів майстерно поєднати технічні й наукові проблеми ,географічні дослідження і історичні події,зробити їх не лише тлом чи деталлю , а й основним матеріалом і темою, єдиним сплавом. Жуль Верн цікавився наукою і сподівався .що вона зробить світ чистим і справедливим. Його книги мають гуманну ідею,захоплюючий сюжет, яскраво демонструють стиль письменника, спонукали людство до нових відкриттів .


Давидич Наталія Миколаївна.
Мурафська ЗОШ І - ІІІ ступенів
Краснокутського району
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:41 | Сообщение # 114
Группа: Гости





Цікавий факт, пов'язаний з Україною:

..........Жуль Верн був закоханий у чарівну українську письменницю Марко Вовчок і передав їй право перекладу його творів російською мовою.
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:43 | Сообщение # 115
Группа: Гости





Доброго дня, шановні колеги!


          Рада Вас всіх вітати на науковій інтернет-конференції, присвяченій 190-річчю Жуля Верна.

Кулик Олександра Іванівна,
вчитель Андріївської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:50 | Сообщение # 116
Группа: Гости





..........Дякую за чудову нагоду взяти участь у досконало проведеній Конференції – 2018. Це справжній науковий діалог, який, без сумніву, збагатив усіх нас новим досвідом, надавши кожному учаснику широкі можливості ознайомлення з доробком колег, вільного обговорення актуальної проблематики.

Вчителі ХЗОШ № 69
 
Водолазська Н.В.Дата: Среда, 21.02.2018, 12:52 | Сообщение # 117
Группа: Гости





Добрий день, шановні колеги!

           Вас вітає вчитель зарубіжної літератури Сеньківської ЗОШ І - ІІ ступенів Купянського району. Твори Ж. Верна, безумовно, цікаві для дітей. Мені здається вивчати їх у школі треба, використовуючи нестандартні форми роботи з твором( подорожуючи разом з письменником, аналізуючи його думки та відкриття. Якщо ми сьогодні звертаємося до його творчості , визнаємо його сучасність, актуальність його творів,значить Жуль Верн - справжній геній". А пигадаймо слова редактора про його перший роман:Я очікував більшого. Від вашого роману віє крайнім песимізмом». І не дивлячись на такий відгук, письменник зберігає оптимізм протягом всього життя. А сьогодні, як ніколи нам і нашим школярам можливо не вистачає такого оптимізму. Читайте Жуля Верна! Вірте в найкращі сили, в себе, в прогрес, в свої мрії бажання. Адже " Дорогу осилит идущий..." Всім бажаю гарних вражень від творів Ж.Верна, успіхів у своїх починаннях і гарного весняного настрою, який вже наближається.
 
39 группаДата: Среда, 21.02.2018, 12:52 | Сообщение # 118
Группа: Гости





Почти каждый журналист начинал с традиционного вопроса:

..........– Мосье Верн, не могли бы вы рассказать, как началась ваша литературная деятельность?

..........– Моим первым произведением, - отвечал Жюль Верн, — была небольшая комедия в стихах, написанная при участии Александра Дюма-сына, который был и оставался одним из лучших моих друзей до самой его смерти. Она была названа «Сломанные соломинки» и ставилась на сцене Исторического театра, владельцем которого был Дюма-отец. Пьеса имела некоторый успех и по совету Дюма-старшего я отдал ее в печать. «Не беспокойтесь,  ободрял он меня. — Даю вам полную гарантию, что найдется хотя бы один покупатель. Этим покупателем буду я!»
..........Работа для театра очень скудно оплачивалась. И хотя я написал еще несколько водевилей и комических опер, вскоре мне стало ясно, что драматические произведения не дадут мне ни славы, ни средств к жизни. В те годы я ютился в мансарде и был очень беден. Пора было всерьез задуматься о будущем. Моим истинным призванием, как вы знаете, оказались научные романы, или романы о науке — затрудняюсь, как лучше сказать...

..........– Хотелось бы знать, мосье Верн, что побудило вас писать научные романы и как напали вы на эту счастливую мысль?

..........– Откровенно говоря, я и сам не знаю. Меня всегда интересовали науки, в особенности география. Любовь к географическим картам, к истории великих открытий скорее всего и заставила работать мысль в этом направлении. Литературное поприще, которое я избрал, было тогда ново. В занимательной форме фантастических путешествий я старался распространять современные научные знания. На этом и основана серия географических романов, ставшая для меня делом жизни. Ведь еще до того, как появился первый роман, положивший начало «Необыкновенным путешествиям», я написал несколько рассказов на подобные сюжеты, например «Драма в воздухе» и «Зимовка во льдах».

..........– Расскажите, пожалуйста, о своем первом романе. Когда и при каких обстоятельствах он появился?

..........– Приступив к роману «Пять недель на воздушном шаре» – это было осенью 1862 года, – я решил выбрать местом действия Африку просто потому, что эта часть света была известна значительно меньше других. Мне пришло в голову, что самое интересное и наглядное исследование этого обширного континента может быть сделано с воздушного шара. Никто не преодолевал на аэростате такие огромные расстояния. Поэтому мне пришлось придумать некоторые усовершенствования, чтобы баллоном можно было управлять.
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:57 | Сообщение # 119
Группа: Гости





Дякую за цікаву інформацію. До нових і цікавих зустрічей
 
ГостьВодолазська Н.В.Дата: Среда, 21.02.2018, 12:59 | Сообщение # 120
Группа: Гости





І ось Ж. Верна я читаю знову
Поринувши у світ фантастики і мрій
Веду тихенько з ним розмову
Про нові всі думки в душі моїй
 
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція присвячена 190-річчю Жуля Верна (21 лютого 2018 р.)
  • Страница 8 из 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Поиск: