Пятница, 19.04.2024, 07:12
Приветствую Вас Гость | RSS

Наукові Інтернет-конференції

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 3 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Обласна конференція, присвячена 125-річчю Остапа Вишні (29 - 30 жовтня 2014 р.)
Обласна конференція, присвячена 125-річчю Остапа Вишні
adminДата: Понедельник, 06.10.2014, 14:37 | Сообщение # 1
Elena
Группа: Администраторы
Сообщений: 40
Статус: Offline
КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

Інформує, що 29 - 30 жовтня 2014 р. відбудеться

Обласна науково-практична Інтернет-конференція

«Остап Вишня. Чародій сміху»

присвячена

125-річчю від дня народження видатного українського письменника

Запрошуємо до участі викладачів, наукових співробітників, учителів загальноосвітніх навчальних закладів, а також осіб, які мають професійну зацікавленість зазначеною темою.
 
гімназія № 172Дата: Среда, 29.10.2014, 14:34 | Сообщение # 31
Группа: Гости





Чому на думку М.Хвильового "Усмішки" О.Вишні жорстокі та глибоко-трагічні?
 
ГостьДата: Среда, 29.10.2014, 14:41 | Сообщение # 32
Группа: Гости





Остап Вишня – трагічна доля гуморист (Вікторія Долбієва,вчитель української мови та літератури, Малинівська гімназія)

Стаття сподобалася. Хочеться відзначити, що біографію письменника викладено не сухо, цікаво. Цьому сприяли приклади з життя Остапа Вишні.Особливо визначним у статті є те, що вона побудована на антитезі гумор - трагізм, що допомагає читачу глибше пройнятися матеріалом.

З повагою, вчитель м.Богодухова
 
ГостьДата: Среда, 29.10.2014, 14:44 | Сообщение # 33
Группа: Гости





"Я ніколи не зрадив правди"... Не зрадив свого "Я", не зрадив мови, не зрадив власної совісті... Твори Остапа Вишні - глибоко правдиві, бо написані живою народною мовою, без романтики і прикрас. Діти із задоволенням їх читають, особливо коли вчитель зацікавить, заінтригує, порадить... (Н.М.Харибіна, Лозівський район)
 
ГостьДата: Среда, 29.10.2014, 15:06 | Сообщение # 34
Группа: Гости





Я, Ольга Миколаївна, працюю вчителем української мови в Вовчанському районі. Ознайомилася зі статтею Г. Каткової "Вивчення циклу "Мисливські усмішки" Остапа Вишні у школі". Я вражена героями Остапа Вишні - це люди високих і благородних поривів, чистої моралі та душевної краси.

Добавлено (29.10.2014, 14:49)
---------------------------------------------
Вас вітає вчитель української мови та літератури ХЗОШ № 111 Московського району Мірошниченко Н.А. Стаття Н.Босенко "Остап Вишня - творець національного гумору" доводить, що письменникові властиві національний характер творчості, її високоідейність, ідея безупинності життя. Автор статті також наголошує на багатстві відтінків і барв комічного,на народній соковитій мові , на ніжній поетичній душі гумориста.

Добавлено (29.10.2014, 14:49)
---------------------------------------------
Остап Вишня – трагічна доля гуморист (Вікторія Долбієва,вчитель української мови та літератури, Малинівська гімназія)Доброго дня, шановна колего!
Викладаю українську літературу не так давно, Остапа Вишню ще не вивчали, тому залюбки використаю цю статтю у своїй роботі. У статті простежується зв'язок біографії письменника з Харковом, а тому цей матеріал можна розглянути на уроках літератури рідного краю.

З повагою, вчитель Ленінського району

Добавлено (29.10.2014, 14:50)
---------------------------------------------
Вас вітають Ольга Стадник (Красноградський НВК №2) та Надія Овчарова (Харківський ліцей №107)
Стаття В. Долбієвої «Остап Вишня – трагічна доля гумориста» сподобалася. Вона цікава, змістовна, розвивальна.Подано багато цікавих фактів з життя письменника.Нам, як педагогам, ця робота стане у пригоді при вивченні творчості О. Вишні в 11 класі. Щиро дякуємо організаторам конференції!

Добавлено (29.10.2014, 14:50)
---------------------------------------------
Доброго дня, шановні колеги! Вас вітає вчитель Свічкар І.С. Прудянської ЗОШ Дергачівського району!Надзвичайно актуальною, на мою думку, є робота М.Бондар "Остап Вишня та Куп'янщина", бо спирається на достовірні відомості щодо перебування автора в цій місцевості та згадки про ці події реальних осіб. Тому цей матеріал є надзвичайно цінним. Подана автором інформація є пізнавальною.

Добавлено (29.10.2014, 14:57)
---------------------------------------------
Вас вітає вчитель української мови та літератури Харківського району Бабаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Прочитавши статтю Н.Босенко «Остап Вишня – творець національного гумору», мене вразила інформація про використання гумористом у своїй творчості пейзажів, які показали його ніжну поетичну душу. Зображення природи - це своєрідний філософський роздум, справжня поезія в прозі.

Добавлено (29.10.2014, 14:58)
---------------------------------------------
Вітаю колег Харківщини! Про Остапа Вишню знаю багато. Довгий час живу і працюю в Куп'янському районі, недалеко від села Сенькове. Мальовнича природа села приваблювала шанувальників полювання. А саме таким був і Остап Вишня. Дякую Бондар Марії Василівні за статтю, яка надала мені можливість ще раз долучитися до творчості великого гумориста. З повагою Г.М.Городілова, вчитель Пристінської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Добавлено (29.10.2014, 15:01)
---------------------------------------------
Прочитала статтю Г.Каткової "Вивчення циклу "Мисливські усмішки" О.Вишні у школі". Мені подобається життєва позиція О. Вишні. Вона сповнена оптимізму та виховного гумору. У найскладніших умовах він не втрачає віри в людину. Весь свій позитив передає своїм героям.

З повагою, вчитель Великобурлуцького району.

Добавлено (29.10.2014, 15:06)
---------------------------------------------
Із задоволенням прочитала статтю М. Бондар, В. Книш «Остап Вишня та Куп’янщина», створену на місцевому матеріалі. Приємно, що сьогодні творчість видатного гумориста має своїх прихильників, дослідників, а до знайомства з нею залучаються не лише вчителі , а й старшокласники. Цікаво було дізнатися про факти з життя Остапа Вишні, яких немає у підручнику. Дякую за роботу! З повагою вчитель Цупівського НВК Дергачівського району Куриленко Л.В.
 
ostrivschinaДата: Четверг, 30.10.2014, 07:48 | Сообщение # 35
Группа: Гости





Доброго дня! Учителі Острівщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Близнюківського району ознайомились з матеріалами Інтернет-конференції "Остап Вишня.Чародій сміху".Скористаємося ними при підготовці до уроків.
 
OleksiiwkaДата: Четверг, 30.10.2014, 08:36 | Сообщение # 36
Группа: Гости





Доброго ранку! Немає таких людей, які б не знали творчість Остапа Вишні. Бо, дійсно, його твори захоплюють, повчають, створюють піднесений настрій...
 
ГостьДата: Четверг, 30.10.2014, 08:42 | Сообщение # 37
Группа: Гости





Доброго дня, шановні колеги! Вас вітають вчителі - філологи ХЗОШ № 121 Рябцева О.І., Капустянська Н.О., Саєнко Т.Ф. та бібліотекар школи Лукяніхіна Т.М. Дякуємо за цікавий чат та запрошення взяти у ньому участь. Тема актуальна у всі часи.
 
OleksiiwkaДата: Четверг, 30.10.2014, 08:45 | Сообщение # 38
Группа: Гости





Шановні колеги, порадьте, будь ласка, які інтерактивні методи та технології можна використати під час вивчення творчості Остапа Вишні.
 
ГостьДата: Четверг, 30.10.2014, 09:23 | Сообщение # 39
Группа: Гости





Доброго дня!!! Вас вітає ЗОШ № 25.
Скажіть будь-ласка, де можна придбати історіографічні видання щодо творчості цього славетного письменника.
 
БЗОШ № 1Дата: Четверг, 30.10.2014, 09:36 | Сообщение # 40
Группа: Гости





Вас вітає Балаклійська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 ім. О.А. Тризни!
Велике враження справила робота авторів Бершак та Попсуй, які дослідили особливості гуиору Остапа Вишні, людини, яка ніколи "не сміялась без любові".
Матеріал Ю. Коваленко "Харківські сторінки життя Остапа Вишні" будемо використовувати у роботі з літератури рідного краю.

Дякуємо організаторам конференції за можливість доторкнутися до безмежної скарбниці Великого гумориста і Великої людини Остапа Вишні, 125-річницю з дня народження якого днями будемо відзначати.
 
ГостьДата: Четверг, 30.10.2014, 09:43 | Сообщение # 41
Группа: Гости





Доброго дня! Вас вітає вчитель української мови та літератури Барвінківської гімназії №1 Перебийніс С.М.
Поділилася матеріалом про перебування Остапа Вишні на Барвінківщині за напрямом: "Остап Вишня та Харків". Матеріал можна використати на уроках з літератури рідного краю.
 
БЗОШ № 1Дата: Четверг, 30.10.2014, 10:57 | Сообщение # 42
Группа: Гости





Вас вітає керівник РМО вчителів української мови та літератури Балаклійського району О.В. Зінченко-Конарєва. За дорученням вчителів відзначаємо глибокий зміст роботи В. Долбієвої "Остап Вишня - Трагічна доля гумориста", яка стане у нагоді не тільки фахівцям, а й учням класів з поглибленим вивченням української літератури.
Дослідження цікаве і глибоке, сприяє зацікавленню.
 
ГостьДата: Четверг, 30.10.2014, 11:03 | Сообщение # 43
Группа: Гости





Доброго дня! Вас вітає Бесарабівський НВК . Скажіть будь ласка, а чи є "Темні плями" в біографії Остапа Вишні"? Дякуємо.
 
ГостьДата: Четверг, 30.10.2014, 11:13 | Сообщение # 44
Группа: Гости





Вдячна Людмилі Олександрівні Лузан за організацію Інтернет-конференції. Переконана, занурившись в особливості художнього стилю Остапа Вишні, можна відпочити та від душі посміятися. З повагою Первомайська ЗОШ І-ІІІ ст.№2 І.Лукіна
 
Нововодолазький ліцейДата: Четверг, 30.10.2014, 11:39 | Сообщение # 45
Группа: Гости





Доброго дня, шановні колеги! Вчителі української мови нашого закладу ознайомилися з деякими роботами, які підводять читача до усвідомлення оптимістичної ролі гумору в житті людини. Адже саме гумор допоміг письменнику уникнути фізичного знищення. Вважаємо, що роботи актуальні в наш час. У черговий раз усвідомлюєш, що гумор - одна з провідних рис характеру українця.
 
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Обласна конференція, присвячена 125-річчю Остапа Вишні (29 - 30 жовтня 2014 р.)
  • Страница 3 из 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Поиск: