Вторник, 19.03.2024, 05:38
Приветствую Вас Гость | RSS

Наукові Інтернет-конференції

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 4 из 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція – І.Карпенко-Карий та М.Старицький (17 грудня 2015 р.)
Всеукраїнська конференція – І.Карпенко-Карий та М.Старицький
adminДата: Вторник, 27.10.2015, 11:46 | Сообщение # 1
Elena
Группа: Администраторы
Сообщений: 40
Статус: Offline
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕПАРТАМЕНТ НАУКИ І ОСВІТИ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ


КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

Інформують Вас, що 17 грудня 2015 р. проводитиметься

Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція

«І. Карпенко-Карий та М. Старицький – корифеї українського театру»


присвячена

170-річчю від дня народження І.К. Карпенка-Карого та

175-річчю від дня народження М.П. Старицького


Запрошуємо до участі викладачів, наукових співробітників, учителів загальноосвітніх навчальних закладів, а також осіб, які мають професійний інтерес до зазначеної теми.
 
Чупринін О.О.Дата: Четверг, 17.12.2015, 12:44 | Сообщение # 46
Группа: Гости





Доброго дня!

.....Вас вітає вчитель української мови та літератури Харківської загальноосвітньої школи № 167 Чупринін Олексій Олексійович.
 
Нововодолазький ліцейДата: Четверг, 17.12.2015, 12:48 | Сообщение # 47
Группа: Гости





Доброго дня, шановні учасники конференції!

Нововодолазький ліцей
 
ГостьДата: Четверг, 17.12.2015, 12:52 | Сообщение # 48
Группа: Гости





Вас вітає Харьківська ЗОШ № 56

...

Добавлено (17.12.2015, 12:52)
---------------------------------------------
.....Доброго дня, шановні організатори та учасники конференції!!! Вас вітає вчитель української мови та літератури Харківської загальноосвітньої школи № 56 Афонська Н.В.
 
ГостьДата: Четверг, 17.12.2015, 12:55 | Сообщение # 49
Группа: Гости





Добрий день, шановні колеги!

.....Вас вітають учителі української мови та літератури Мереф'янської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 6 Харківської районної ради Харківської області
 
ГостьДата: Четверг, 17.12.2015, 12:55 | Сообщение # 50
Группа: Гости





.....Щира подякаучасникам конференції за надані матеріали, які дають змогу всебічно і rрунтовно вивчити творчий доробок корифеїв українського театру М. Старицького та І. Тобілевича. Сьогодні, як ніколи, нам потрібні їхні твори, у яких витає дух патріотизму і нескореності.
.....З повагою вчителі Первомайської ЗОШ I-III ступенів № 6 Погрецька Л.Я., Сергєєва Ж.А., Москаленко С.М., Мадрига А.П.
 
ГостьДата: Четверг, 17.12.2015, 13:01 | Сообщение # 51
Группа: Гости





.....Висловлюємо подяку організаторам Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції за організацію та проведення конференції за темою "І. Карпенко-Карий та М. Старицький – корифеї українського театру". Організатори запропонували широкий спектр напрямів Інтернет-конференції.
.....Багато цікавої та корисної інформації ми відшукали в статтях учасників конференції. Запропоновані матеріали використаємо при вивченні творчості корифеїв драматургії у 10 класі та при проведенні позакласної роботи.
Тема сьогоднішнього спілкування є актуальною, бо творчість "корифеїв театру" багатогранна, неповторна, але недостатньо ще досліджена. Особливо нас зацікавили статті, у яких висвітлюються естетичні принципи І. Карпенка-Карого та погляд драматурга на театр та його розвиток.
.....Сьогодні відбувається переосмислення завдань сучасного театру і тому вивчення драматургії І. Карпенка-Карого вважаємо, як ніколи актуальним, бо спрямоване на виховання естетичних якостей людини.
.....З повагою вчителі Первомайської ЗОШ I-III ступенів № 7 Педан Т.П., Луста Л.А., Гоженко В.В.
 
Гость Тимошенко НаталіяДата: Четверг, 17.12.2015, 13:03 | Сообщение # 52
Группа: Гости





Доброго дня, шановні колеги!

.....Приємно взяти участь у конференції,присвяченій 170-річчю від дня народження І.К. Карпенка-Карого та 175-річчю від дня народження М.П. Старицького.
Безумовно,талановиті письменники та драматурги Іван Карпеко-Карий та Михайло Старицький внесли великий вклад у розвиток української літератури. У своїх творах вони підіймали важливі теми, які актуальні й в наш час.
 
Наталія ХарибінаДата: Четверг, 17.12.2015, 13:05 | Сообщение # 53
Группа: Гости





.....Слід зауважити, що поетичний доробок Михайла Старицького є яскравим відображенням внутрішнього світу митця, тож доцільно вивчати у школі інтимну та філософську лірику поета.
 
Гость Тимошенко НаталіяДата: Четверг, 17.12.2015, 13:25 | Сообщение # 54
Группа: Гости





.....Користуючись нагодою, хочу подякувати за блискучу організацію, чітку і злагоджену роботу. Я вперше брала участь в Інтернет-конференції (не тільки Вашій, а взагалі у конференції такого типу), і щиро зізнаюся, що враження в мене залишилися якнайкращі. Бажаю Вам і надалі творчих успіхів!

...

Добавлено (17.12.2015, 13:25)
---------------------------------------------
.....Користуючись нагодою, хочу подякувати за блискучу організацію, чітку і злагоджену роботу. Я вперше брала участь в Інтернет-конференції (не тільки Вашій, а взагалі у конференції такого типу), і щиро зізнаюся, що враження в мене залишилися якнайкращі. Бажаю Вам і надалі творчих успіхів!

.....Зі щирою повагою, Тимошенко Наталія Олексіївна, вчитель Орільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Лозівської районної ради
 
Вербівська ЗОШДата: Четверг, 17.12.2015, 14:00 | Сообщение # 55
Группа: Гости





.....Дякуємо організаторам конференції, які винесли на обговорення творчість та життєвий шлях людини, яка була патріотом своєї держави, рідного народу. Про винятковість таланту І. Карпенка-Карого свідчить те, що п'еси, написані в кінці XIX сторіччя, ідуть на підмостках театру в ХХІ сторіччі. Драми, які розігруються в спектаклях,- "це драми маси, драми боротьби різних суспільних груп між собою" (Леся Українка). Теми, розглянуті драматургом, актуальні і в сьогоднішній час. Це проблеми душевності, людяності, доброти, моралі. В "Наймичці" через трагізм жіночих доль виражено становище людини, жінки, позбавленої суспільного захисту і прав. Тема трагічності життя селянина розкривається в першій драмі Карпенка-Карого "Бурлаки". Звернувшись до психології селянина, її змін у складну пореформену добу, драматург зосередив увагу на двох моментах. Перший - як характери й конкретні людські стосунки формуються, визначаються соціальними та економічними чинниками і другий - як сильна, непересічна, яскрава особистість може змінити весь хід подій, піднятися над буденністю, виявити і утвердити інші вищі моральні та етичні цінності. Як відомо, село в наші дні переживає важкі часи. Селяни, котрі працюють і люблять землю, натерпілись від можновладців, починаючи з кучмівських реформ і залишаючись заручниками ідей про продаж землі. Вируюче політичне життя лобіює інтереси великих холдингових компаній, проводяться замовні тендери. Пограбування землі і селян продовжується і в ХХІ сторіччі.
.....Гостра викривальна спрямованість п'єси очевидна і сьогодні, перекликається з нашим часом. Лінія "драм стяжання" - продовжується і в комедіях "Сто тисяч" і "Хазяїн", розкривається психологія стяжання, принципи діяльності мільйонера-землевласника. Зло породжує нове зло, беззаконня породжує ще більше беззаконня. Зло треба перемагати лише добром і самому чинити з іншими так, як хочеш, щоб чинили з тобою. Ця заповідь актуальна в усі часи. Земля наша особлива, вона потребує Господаря, а не продавця-покупця. Земля наша поза всякими конкуренціями, брендами, іміджами, рейтингами. Земля повинна захистити село, яке винищується до краю.
.....Чи міг припустити великий драматург ХІХ сторіччя, що проблеми, підняті ним, не будуть вирішені через сто з лишком років?!
.....
.....Вчителі української мови та літератури Вербівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області
 
Наталія ХарибінаДата: Четверг, 17.12.2015, 14:19 | Сообщение # 56
Группа: Гости





..... У статті Ківшар В. О. «Трагічні комедії Івана Тобілевича» порушего актуальну проблему "особистісного в суспільному" крізь призму трагікомічності творів Івана Карпенка-Карого. Гарний матеріал!

Ківшар В.О. Наталія Харибіна, Надеждівський НВК Лозівського району
 
Чупринін О.О.Дата: Четверг, 17.12.2015, 14:21 | Сообщение # 57
Группа: Гости





.....Щиро дякую за надану можливість знову повернутися до нерозкритих сторінок життя і творчості класика. І хочу ще раз наголосити на тому, що своєю творчістю і акторською діяльністю І. Карпенко-Карий збагатив українську літературу і мистецтво, підніс на вищий рівень. Оцінюючи його внесок у вітчизняну культуру, І. Франко писав: «Чим він був для України, для розвою її громадського та духовного життя, се відчуває кожний, хто чи то бачив на сцені, чи хоч би лише читав його твори; се зрозуміє кожний, хто знає, що він був одним із батьків новочасного українського театру, визначним артистом та при тім великим драматургом, якому рівного не має наша література…».
 
ГостьДата: Четверг, 17.12.2015, 14:46 | Сообщение # 58
Группа: Гости





.....Доброго дня! Вас вітає вчитель української мови та літератури Коротичанський ліцей Білоус І.І.
.....


Добавлено (17.12.2015, 14:46)
---------------------------------------------
.....Щиро дякую організаторам конференції за надану можливість глибше дослідити творчість геніальних митців української драматургії.
.....Працювати було цікаво, адже дане дослідження дало можливість пізнати нове й невідоме у творчості фундаторів українського театру, справжніх патріотів, талановитих акторів.

.....Білоус І.І., учитель Коротичанського ліцею Харківського району.
 
ГостьДата: Четверг, 17.12.2015, 15:03 | Сообщение # 59
Группа: Гости





Доброго дня, шановні колеги!

.....Вас вітають учителі української мови та літератури Ватутінської ЗОШ І-ІІІ ступенів Нововодолазької районної ради Харківської області Тимченко О.М. та Литвин Л.І.
 
ГостьДата: Четверг, 17.12.2015, 15:28 | Сообщение # 60
Группа: Гости





Доброго дня, шановні колеги!

.....Вас вітає вчитель української мови та літератури Лиманської ЗОШ І-ІІІ ступенів Зміївської районної ради Харківської області Посохова А.О.
 
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція – І.Карпенко-Карий та М.Старицький (17 грудня 2015 р.)
  • Страница 4 из 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Поиск: