Пятница, 19.04.2024, 22:46
Приветствую Вас Гость | RSS

Наукові Інтернет-конференції

Главная » 2013 » Октябрь » 22 » Покроєва Л.Д. «Компетентність як концептуальна основа професійної кваліфікації керівника ЗНЗ»
10:02
Покроєва Л.Д. «Компетентність як концептуальна основа професійної кваліфікації керівника ЗНЗ»
Всеукраїнська науково-практична Інтернет конференція «Формування управлінської компетентності керівних кадрів у системі післядипломної педагогічної освіти»

Напрям: Теоретичні й методологічні аспекти компетентності керівника навчального закладу системи дошкільної та загальної середньої освіти.  
 
 
У статті актуалізується проблема неперервного професійного удосконалення та розвитку керівника ЗНЗ. Саме принцип неперервності професійного навчання розглядається як умова досягнення професійного успіху в роботі керівника-менеджера освіти.    
 
Матеріал розміщено для завантаження повністю в розділі «Файловий архів» (підрозділ – «Статті»)
     
Просмотров: 1441 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Валентина  
У статті Покроєвої Л.Д., кандидата педагогічних наук, професора, ректора КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» розглянуто проблемне питання щодо організації спеціальної підготовки керівних кадрів до управління школою. Проблема компетентності керівника навчального закладу завжди була актуальною в освіті. Насамперед тому, що від рівня професійної компетентності керівника залежить рівень якості освіти в навчальному закладі .
Слід відзначити, що всі керівники навчальних закладів нашого міста систематично підвищують свій професійний рівень через курси підвищення кваліфікації на базі Харківської академії неперервної освіти, що сприяє формуванню управлінської компетентності та ознайомленню з інноваціями в управлінській та педагогічній діяльності. Важливим завданням методичної служби міста є виховання керівника як сучасного управлінця, спроможного забезпечити оптимальну інтенсифікацію навчально-виховного процесу, адаптувати школу до мінливих умов, визначити найефективніші форми і методи керівництва, реалізувати інноваційну діяльність.
Директори та заступники директорів мають змогу підвищувати управлінську майстерність у Школі керівних кадрів з проблеми «Інноваційні процеси в сучасній школі. Акмеологічні технології управління». Школа діє 5 років, має свою систему, традиції та напрацювання. Нині її слухачами є 18 директорів і заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Аналіз проведеної роботи свідчить, що науково-теоретичний та методичний рівень директорів навчальних закладів підвищується.
У статті Л.Д. Покроєвої вдало визначено що для підвищення компетентності керівних кадрів необхідно «…створити дієву, обґрунтовану модель керівника ЗНЗ, яка має відображати мету управлінської діяльності директора школи, завдання, що стоять перед ним у відповідності з місією закладу, зміст основних функцій управління і кваліфікаційні вимоги до професійних і особистісних якостей керівника».
Завідувач методичним кабінетом відділу освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області В.М. Довженко

Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031