Пятница, 19.04.2024, 16:45
Приветствую Вас Гость | RSS

Наукові Інтернет-конференції

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Звернення Покроєвої Л.Д. до педагогів Харківщини » Звернення Покроєвої Л.Д. до педагогів Харківщини
Звернення Покроєвої Л.Д. до педагогів Харківщини
adminДата: Понедельник, 21.09.2015, 15:11 | Сообщение # 1
Elena
Группа: Администраторы
Сообщений: 40
Статус: Offline
Шановні педагоги Харківщини!

          Сьогодення відзначається новітніми вимогами до освіти, значно
зросли вимоги суспільства, зокрема, батьків дітей та учнів, до якості навчання, що виявляється в його результатах: показники державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання, участі в учнівських олімпіадах, турнірах, Малій академії наук, конкурсах тощо.

          Зазначене вимагає від педагогічних працівників високого рівня професійної компетентності: якісного володіння предметом, якому навчають; грамотного використання в навчально-виховному процесі методів і прийомів; пошуку і запровадження інноваційних педагогічних технологій, надбань кращого досвіду. Крім того, слід зважити й на те, що в Україні відбувається активне реформування освітньої галузі, наслідок чого змінюються державні стандарти, навчальні програми, підручники.

          Сучасному педагогу не вистачає тих знань, що були отримані в педагогічному вузі навіть декілька років тому. Ось чому ідея неперервної педагогічної освіти упродовж усієї педагогічної діяльності стала актуальною й потребує практичного розв’язання на всіх рівнях:

     1) безпосередньо самому педагогові слід оцінити свої освітні можливості відповідно до сучасних вимог і, з урахуванням потреб, визначити індивідуальну програму подальшого професійного вдосконалення й зростання;

     2) керівнику кожного навчального закладу необхідно допомогти педагогам визначити напрями професійного вдосконалення, створити  умови для підвищення кваліфікації, самоосвітньої діяльності;

     3) методичним об’єднанням педагогічних працівників – налагодити неформалізовані форми професійного спілкування педагогів на диференційованій основі: пропонувати форми методичної роботи залежно від рівня фахової підготовки, результативності й досвіду педагогічної діяльності кожного;

     4) методичним службам – перейти на організаційну-координуючу діяльність, що має здійснюватися на плановій основі з урахуванням запитів педагогічних працівників різного фахового рівня й вимог сьогодення.

          Харківська академія неперервної освіти, як регіональний центр фахової й методичної підготовки працюючих педагогів, постійно вдосконалює зміст і форми навчання у системі післядипломної педагогічної освіти в атестаційний період (навчання на курсах підвищення кваліфікації) та в міжатестаційний період (залучення до різних форм методичної роботи).

          Провідниками наших ідей і партнерами в методичній роботі з педагогами є районні (міські) методичні служби, які сьогодні теж удосконалюються. Ми вважаємо, що поки недостатньо оцінена роль учителя-майстра, учителя-професіонала в розбудові освітньої галузі, чиї думки і поради повинні бути враховані в процесі модернізації методичної роботи і в удосконаленні навчально-виховного процесу в навчальних закладах.

          У педагогічному просторі багато проблем, більшість із яких пов’язана з якістю й результативністю навчання. Отже, сьогодні не можна гаяти часу на вияснення стосунків; непрофесійні висловлювання тільки шкодять освіті.

          Запрошуємо для професійного обговорення проблем освіти. Сподіваємося на конкретні, грамотні думки, об’єктивні оцінки, суттєві, виважені пропозиції, що сприятимуть розбудові освіти на Харківщині.

          З повагою до педагогів,
Л. Покроєва, ректор, заслужений працівник освіти України.
 
УчительДата: Среда, 23.09.2015, 19:03 | Сообщение # 2
Группа: Гости





Хотілося б звернути увагу на неприпустимість, як мені здається, командно-адміністративних методів у роботі методичних служб. Сьогодні освіта потребує демократичних підходів до підтримки вчителя, а не продовження практики нав'язування власного бачення з боку методичних служб різного рівня: від методкабінетів до вашої Академії.
Іноді замість зацікавлення вчительським досвідом ми стикаємося з "нововведеннями", які тільки навантажують нас непотрібними паперами, звітами (навіть тоді, коли МОН рекомендує дати більше свободи вчителю).
 
ГостьДата: Пятница, 25.09.2015, 09:24 | Сообщение # 3
Группа: Гости





Скажу чесно, коли почула про ліквідацію КВНЗ "ХАНО" дуже зраділа!!!!!!!!
 
ГостьДата: Понедельник, 28.09.2015, 17:30 | Сообщение # 4
Группа: Гости





Ваше звернення до педагогів Харківщини - це ваша боязнь "не остаться у корыта" з тими фінансами, які ви здираєте з вчителя, який їде на непотрібні нікому курси, які не несуть абсолютно ніякої користі. При цьому вчитель на 2-3 тижні випадає з навчального процесу сидячи у вас в КВНЗ, витрачаючи шалену суму грошей на транспорт і проживання у ваших хорома. Тому повна ліквідація вашого закладу - це великий і моральний і матеріальний плюс для всіх педагогів Харківщини.
Браво Уряду!!!
 
ГостьДата: Понедельник, 28.09.2015, 19:10 | Сообщение # 5
Группа: Гости





Учитель фізики та математики.

Ось що цікаво: усі попередні "гості" пишуть не стільки про ХАНО, скільки про...себе! " Випали з навчального процесу"... А у Вас є впевненість, що Ви найкращий "цар та бог" у себе на уроці? Ваші учні завжди перемагають на олімпіадах? У них найкращі результати по ЗНО? Тобто Ви настільки впевнені у собі, що й не хочете поспілкуватися с колегами, викладачами, витратити певний час на опанування нового, корисного?
У напруженій нашій роботі ми не завжди встигаємо ознайомитися з новими напрямами в методиці, дидактиці. Я особисто для цього використовую курси підвищення кваліфікації і отримую поштовх для подальшої роботи.
 
ГостьДата: Вторник, 29.09.2015, 09:39 | Сообщение # 6
Группа: Гости





Шановний вчителю фізики та математики, Ви мабуть єдиний так мислите, або Ви не вчитель, а методист КВНЗ "ХАНО"! Нічого нового курси не дають, лекції із року в рік одні і тіж. А кошти, що здирають, то здирають. І на посібники (списані з інтернету, або з робіт вчителів), і на виставки, і на курсові, а чого коштує ДАР?
 
ГостьДата: Вторник, 29.09.2015, 18:36 | Сообщение # 7
Группа: Гости





"]Ви мабуть єдиний так мислите, або Ви не вчитель, а методист КВНЗ "ХАНО"!
О, цікаво! Я ще не методист ХАНО :) :) :), а чого ж Ви так боїтеся? Мене, наприклад, нічого не змушували купувати (за спецкурс звісно платила).
Багато на лекціях було нового , до того ж з мультимедійною технікою заняття цікавіше проходили, ніж минулого разу. Сподобалося багато нового про можливості Ікт.
Була на курсах ще минулого року, і ніяких курсових уже нема - є самостійна робота за певними завданнями, а потім залік (чи контрольна робота).
От виставки - це точно проблема! Здається, це щось таке старе, більше для "галочки",не сучасне, а у нас багато часу забирає.
 
ГостьДата: Среда, 30.09.2015, 12:11 | Сообщение # 8
Группа: Гости





Змушувати вчителя в сучасних умовах здавати екзамен по "ІКТ", викладачам, які навчають ЗАРАЗ (уже в наш слава Богу 2015 рік) вміння користуватися Вордом - це юродство та знущання. Цим нині повинні володіти всі, бо діти зараз розумніші вже за вчителів у цьому напрямку.
Ваші курси по "ІКТ" - це пережиток минулого - здирання грошей!!!
 
ГостьДата: Воскресенье, 18.10.2015, 17:11 | Сообщение # 9
Группа: Гости





Купувати методички змушують! А потім ще необхідно в двох місцях підпис поставити: в першому - заплатила кошти, а в другому - безкоштовно отримала! Це що, подвійна бухгалтерія?! І бачили б Ви ці книжки - нічого корисного, а особливо якщо це книжка для вчителя української мови або Харківщинознавства, а "купують" її географи, інформатики, математики тощо...
 
ГостьДата: Вторник, 20.10.2015, 19:40 | Сообщение # 10
Группа: Гости





Добре, що не всі так міркують і живуть за такими принципами.Знаю особисто педагогів, методистів, які спокійно і розумно виконують свою роботу.Добре, що час формальних перевірок закінчився.От тільки педагог по інерції продовжує сприймати методиста як перевіряючого.Як уникнути такого?На мою думку, тільки через інтенсивне професійне спілкування, про що і йде мова у зверненні ректора.
 
ГостьДата: Воскресенье, 25.10.2015, 17:55 | Сообщение # 11
Группа: Гости





Все б нічого, і та контрольна по ІКТ. Зрозуміло, що вчитель повинен вміти працювати з різними програмами.Але скажіть будь-ласка. навіщо така увага вмінню зробити малюнок з стандартних фігур? Яке практичне значення цього в моїй роботі?Я вважаю це абсолютно непотрібним.Якщо потрібно буде, я любий малюнок знайду в інтернеті.
 
ГостьДата: Пятница, 30.10.2015, 21:49 | Сообщение # 12
Группа: Гости





Спілкуючись з колегами, які були слухачами виїзних тренінгів, семінарів, які проводили у районі методисти академії, впевнено відзначаю високий рівень підготовки цих заходів, а також професіоналізм методистів, які відмінно володіють матеріалом, тримають досить різнорідну аудиторію в постійній увазі.Безпосереднє спілкування вчителя з висококваліфікованим спеціалістом спонукає вчителя до самоосвітньої роботи.Такі форми роботи дуже необхідні.
 
ГостьДата: Четверг, 05.11.2015, 16:15 | Сообщение # 13
Группа: Гости





Завантаження непотрібними паперами, конкурсами... Скільки втраченого часу! А коли думати про підготовку до уроків!
 
ГостьДата: Воскресенье, 10.04.2016, 13:09 | Сообщение # 14
Группа: Гости





Скажіть, чому вчителі, які приходять з курсів, п'ють заспокійливе перед вашими контрольними роботами? Де принцип гуманності в педагогіці? Таке враження, що хочуть, щоб скоро взагалі нікому було вчити. Ми - практики. Всі теоретичні знання, які нам потрібні, ми можемо знайти самостійно. На мою думку, я зможу прекрасно обійтись без правильних визначень педагогічних понять. Будьте добріше до вчителів!
 
SetkanaoknoredДата: Воскресенье, 03.06.2018, 11:11 | Сообщение # 15
Группа: Гости





Современные сетки производятся из устойчивых и прочных материалов и устанавливаются сегодня на любые типы окон, мансарды, балконные двери, а также террасы. Пригодны для эксплуатации сетки при любой погоде. Словно все еще живя во времена СССР, кто-то до сих пор считает, что москитные сетки можно заменить марлей. Марля, хотя и дешевая, но крайне ненадежная защита от уличных насекомых. Во время покупки вы получаете гарантию от фирмы Genius, а также можете договорится об установке в кратчайшие строки https://setkanaokno.ru/setki-ot-nasekomyh - пластиковая сетка от комаров в г. Москва. Москитная сетка, в отличие от марли, может прослужить несколько сезонов подряд. Срок реальной службы сетки практически неограничен при условии бережного и аккуратного обращения с ней. Поскольку рамка выполнена из металла, а сама сетка создана из материала, который напоминает пластмассу, то москитные сетки могут эксплуатироваться долгие годы подряд. Наш сайт: https://setkanaokno.ru/setki-ot-nasekomyh - защитная сетка от комаров на магнитах купить в Москве.

теги: сетка от насекомых, сетка от купить, купить сетку от комаров, сетка от насекомых на окна, сетка от мух, сетка от комаров, сетка на окно от комаров, пластиковая сетка от комаров, сетка на пластиковое окно от комаров, сетка от комаров на дверь, москитная сетка от комаров, сетки от ос, купить сетки от ос, сетка от пчел

http://lambda.com.ua/forum/index.php?id=1021078#m14
http://tzatoloka.by/otzivy.html
https://www.club-forester.ru/topic/395-problema-s-registratciej/page-7#entry781298

Добавлено (03.06.2018, 11:11)
---------------------------------------------
Современные сетки производятся из устойчивых и прочных материалов и устанавливаются сегодня на любые типы окон, мансарды, балконные двери, а также террасы. Пригодны для эксплуатации сетки при любой погоде. Словно все еще живя во времена СССР, кто-то до сих пор считает, что москитные сетки можно заменить марлей. Марля, хотя и дешевая, но крайне ненадежная защита от уличных насекомых. Во время покупки вы получаете гарантию от фирмы Genius, а также можете договорится об установке в кратчайшие строки https://setkanaokno.ru/setki-ot-nasekomyh - пластиковая сетка от комаров в г. Москва. Москитная сетка, в отличие от марли, может прослужить несколько сезонов подряд. Срок реальной службы сетки практически неограничен при условии бережного и аккуратного обращения с ней. Поскольку рамка выполнена из металла, а сама сетка создана из материала, который напоминает пластмассу, то москитные сетки могут эксплуатироваться долгие годы подряд. Наш сайт: https://setkanaokno.ru/setki-ot-nasekomyh - защитная сетка от комаров на магнитах купить в Москве.

теги: сетка от насекомых, сетка от купить, купить сетку от комаров, сетка от насекомых на окна, сетка от мух, сетка от комаров, сетка на окно от комаров, пластиковая сетка от комаров, сетка на пластиковое окно от комаров, сетка от комаров на дверь, москитная сетка от комаров, сетки от ос, купить сетки от ос, сетка от пчел

http://lambda.com.ua/forum/index.php?id=1021078#m14
http://tzatoloka.by/otzivy.html
https://www.club-forester.ru/topic/395-problema-s-registratciej/page-7#entry781298

 
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Звернення Покроєвої Л.Д. до педагогів Харківщини » Звернення Покроєвої Л.Д. до педагогів Харківщини
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск:
Новый ответ
Имя:
Текст сообщения:
Код безопасности: