Пятница, 19.04.2024, 06:12
Приветствую Вас Гость | RSS

Наукові Інтернет-конференції

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 5 из 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція, присв 150-річчю О.Ю. Кобилянської (26 листопада 2013 р.)
Всеукраїнська конференція, присв 150-річчю О.Ю. Кобилянської
adminДата: Среда, 16.10.2013, 16:34 | Сообщение # 1
Elena
Группа: Администраторы
Сообщений: 40
Статус: Offline
Шановні науковці, викладачі, аспіранти, учителі!

ДЕПАРТАМЕНТ НАУКИ І ОСВІТИ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ


КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

інформують Вас, що 26 листопада 2013 р. проводитиметься

Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція
«Пишна троянда в саду української літератури»,

присвячена

150-річчю від дня народження (27.11.1863 р.) О.Ю. Кобилянської
 
Булавіна та СтепаненкоДата: Вторник, 26.11.2013, 13:47 | Сообщение # 61
Группа: Гости





У статті Баранік С.П. «ПРОБЛЕМА ЕМАНСИПАЦІЇ У ТВОРЧОСТІ ОЛЬГИ КОБИЛЯНСЬКОЇ» ми не підтримуємо думку Магдалени Ласло, що "обмеженість соціологічних концепцій письменниці у творі "Людина" відчувається в тому, що вона не визначає справжньої причини поразки Олени: нещадний характер боротьби за існування в капіталістичному суспільстві, яка штовхає на дно недостатньо озброєних для цього її учасників". На нашу думку, Олена була дуже самотньою і незрозумілою на пласі тогочасного світогляду жінки, і як сказала Ліна Костенко :"Нині час самотніх людей", - тож прикро, що він , цей час, прогресує і досі, починаючись іще з Олени.

Добавлено (26.11.2013, 15:40)
---------------------------------------------
Вас вітає учитель укр. мови та літ. ХЗОШ №40 Орджонікідзевського району Дудник Надія Євгеніївна. На мою думку, стаття Баранік С. П. корисна для дівчат-старшокласниць. Вона доступна і зрозуміла.

Добавлено (26.11.2013, 15:43)
---------------------------------------------
Доброго дня! Вас вітає вчитель української мови та літератури Харківської ЗОШ № 142 Московського району м.Харкова Ліснича Лідія Еммануїлівна. Дуже добре, що ми, учителі української мови та літератури, долучилися до проведення ювілейної конференції, присвяченої 150-річчю з дня народження О.Кобилянської. Матеріали, з якими ми ознайомилися, викликали великий інтерес. Поділяємо захоплені відгуки про Кобилянську як непересічну особистість та її яскравий письменницький хист. Сподобалася дискусійна стаття Островерх Л.І. "Неоднозначна постать Ольги Кобилянської". З інтересом ознайомилася з матеріалами Перепелиці С.О. "Веб-квест для учнів 10 класів "Енциклопедія жіночої душі за творчістю О.Кобилянської". Хотілося б додати від себе про те, що подаючи біографію письменниці, не слід залишати поза увагою учнів матеріали про стосунки між двома великими жінками та письменницями Лесею Українкою та О.Кобилянською. Необхідно донести до свідомості старшокласників, що були вони шляхетними й чистими, по-людському щирими. Таким чином ми позбавимо дитячі душі від скверни, облагородивши образ Гірської орлиці. Велика подяка організаторам конференції.

Добавлено (26.11.2013, 15:47)
---------------------------------------------
Шановні учасники конференції, вас вітає учитель Харківської гімназії №6 "Маріїнська гімназія".Переглянувши матеріали конференції, отримала задовалення. Мене зацікавили статті про емансипацію жінки. Я працюю в жіночих класах і жалкую, що повість "Людина" вилучена з програми, тому що проблеми, які порушує Кобилянська у творі, є актуальними й сьогодні.

 
Гость Наталія ХарибінаДата: Вторник, 26.11.2013, 13:47 | Сообщение # 62
Группа: Гости





У статті І.В.Буракової "Ольга Кобилянська - тонкий знавець жіночої душі" зазаначено, що письменниця є постаттю, що найяскравіше втілює ідею українського літературного фемінізму на межі століть. Вона була феміністкою за переконанням, феміністками виступають її героїні. Слід зазначити, що у мисткині був дуже вимогливий підхід і принципова позиція щодо ролі жіноцтва в суспільстві. Однак прогресивне твердження про потребу жінки брати активну участь у громадському житті було обмежене тими рамками, в яких уявляла собі Ольга Кобилянська цю діяльність жінок. Самоосвіта, самовдосконалення – ось, власне, програма Ольги Кобилянської, діячки жіночого руху.
Я цілком підтримую автора статті.
 
ГостьДата: Вторник, 26.11.2013, 13:52 | Сообщение # 63
Группа: Гости





Шановні учасники конференції, вас вітає учитель Харківської гімназії №6 "Маріїнська гімназія" Тельнова Тамара Вікторівна.Переглянувши матеріали конференції, отримала задовалення. Мене зацікавили статті про емансипацію жінки. Я працюю в жіночих класах і жалкую, що повість "Людина" вилучена з програми, тому що проблеми, які порушує Кобилянська у творі, є актуальними й сьогодні.

Добавлено (26.11.2013, 15:52)
---------------------------------------------
Учителі укр. мови та літ. Богодухівського колегіуму №2 Дяченко М. О. та ХЗОШ №40 Орджонікідзевського р-ну Дудник Н. Є. щиро вдячні за запропоновані матеріали усім учасникам конференції. Ми взяли багато цікавих матеріалів для підготовки власних уроків.

 
Гость Наталія ХарибінаДата: Вторник, 26.11.2013, 13:52 | Сообщение # 64
Группа: Гости





У своїй статті Буракова І.В. показала Ольгу Кобилянську як тонкого знавця людської душі. Адже вона створила образи, в яких втілила кращі риси своїх сучасниць 80-90-х років ХІХ століття, які в тогочасній сірій буденщині прагнули зберегти людську гідність, відстояти право на щастя. Проза Ольги Кобилянської зберігає свою естетичну цінність і в наш час.
 
Гость ХПНВК БлаговістДата: Вторник, 26.11.2013, 13:53 | Сообщение # 65
Группа: Гости





Дякуємо за можливість брати участь у Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції.
 
Бєлякова С.Г.Дата: Вторник, 26.11.2013, 14:00 | Сообщение # 66
Группа: Гости





Вітаю учасників конференції. Я прцюю вчителем в Мерефянській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Щиро вдячна організаторам за можливість поспілкуватися з колегами. Мене зацікавила статтяОльховської про формування духовність старшокласників творами Кобилянської. Сама захоплююся повістю "У неділю рано зілля копала". І раджу всім її проситати.
 
ХЗОШ № 25Дата: Вторник, 26.11.2013, 14:02 | Сообщение # 67
Группа: Гости





Заслуговує на увагу стаття "Алгоритм образного аналізу твору О. Кобилянської "Вальси меланхолії" Надії Громадко.
 
Шабаранська Н.К.Дата: Вторник, 26.11.2013, 14:04 | Сообщение # 68
Группа: Гости





Шановні учасники конференції,вас вітає учитель Софіївської Першої ЗОШ Близнюківського району.Хочу висловити свої думки щодо творчості О.Кобилянської.
Роль жінки у всі віки була неоціненною.Але не завжди ця роль була високо поцінована чоловіками,суспільством.І тому письменниця,яка вперше заговорила про порушені права жінок,викликає захоплення.Ольга Кобилянська,письменниця,активна громадська діячка,викликає у мене повагу,впевненість у тому,що жінки у нашому суспільстві займуть активну позицію.
Так,у творі О.Кобилянської "Людина"йдеться про принизливе становище жінки в тодішньому галицькому му суспільстві.Призначення жінки--заміжжя,виховання дітей...?А в наш час хіба не точиться дискусія між чоловіками і жінками про роль жінки в суспільстві,сім'Ї.
Я думаю,що творчість О.Кобилянської займає передову позицію в українському письменстві.Тож,давайте перечитаємо твори письменниці і будемо відстоювати свої права як жінки.
 
Krasnopavlivskiy BPLДата: Вторник, 26.11.2013, 14:18 | Сообщение # 69
Группа: Гости





Краснопавлівський багатопрофільний ліцей у складі вчителів української мови та літератури Чуйко Тетяни Іванівни, Ковінько Людмили Сергіївни, Пальчик Лідії Миколаївни, Лиценко Наталії Миколаївни, Загорулько Галини Олександрівни вітає всіх учасників конференції.
 
ГостьДата: Вторник, 26.11.2013, 14:31 | Сообщение # 70
Группа: Гости





Добрий день, шановні учасники Інтернет-конференції. Вас вітає вчитель української мови та літератури Зеленогайської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ольга Олександрівна Гордієнко. Мене зацікавила така тема, як участь у феміністичному русі Ольги Кобилянської. В цій темі, на мою думку, письменниця вдало розкриває душевний стан жінки того часу. Я взяла за основу твори "Людина" і "Царівна", де найяскравіше розкрито суть феміністичного руху. Мені сподобалось брати участь у цій конференції, тому що для мене це щось нове.
 
Гость Первомайська ЗОШ 6Дата: Вторник, 26.11.2013, 14:39 | Сообщение # 71
Группа: Гости





ВІТАЄМО УЧАСНИКІВ КОНФЕРЕНЦІІЇ! УСПІХІВ У РОБОТІ
 
Krasnopavlivskiy BPLДата: Вторник, 26.11.2013, 14:40 | Сообщение # 72
Группа: Гости





Яскраво і неординарно висвітлено особистість Ольги Кобилянської в статті Байбак Л. М. «ЖІНКА З КРАЇНИ МЕЛАНХОЛІЇ ТА ОСИП МАКОВЕЙ». Письменниця неодноразово кидала виклик моральним та етичним нормам тогочасного суспільства.
 
Светлана НиконовнаДата: Вторник, 26.11.2013, 14:41 | Сообщение # 73
Группа: Гости





Істоміна Світлана Никонівна, вчитель української мови та літератури, керівник РМО, ХЗОШ № 101, м. Харків.
Шановні організатори конференції! Щиро дякую Вам за таку можливість поспілкуватися із колегами щодо творчості Ольги Кобилянської. Як зазначила Єрошина О.А., письменниця пройшла благородний шлях самовідданого служіння народові, тому заслуговує на особливе місце в літературі. Згодна з колегою Заліщук Н.В. із Пісочина, що життя і творчість Кобилянської повинні подаватися у більш розгорнутому форматі. У колег є слушні поради щодо форм та методів проведення уроків.
Вважаю, що є ще багато невідомого у житті письменниці, але точно знаю, що вона - робітниця свого народу.
 
Лисенкова О.Я.Дата: Вторник, 26.11.2013, 14:54 | Сообщение # 74
Группа: Гости





Почитала коментарі на форумы до статей своїх колег і отримала приємні враження.
У власній статті я намагалася простежити основні питання творчості письменниці у нерозривному звязку зі світовою філософською думкою та актуальними тенденціями вітчизняної літератури.
Більшість її творів відбивають власне ставлення письменниці до статусу жінки в суспільному житті, виводять жінку з "вузького родинного кола на широку арену суспільних баталій".
 
Krasnopavlivskiy BPLДата: Вторник, 26.11.2013, 15:02 | Сообщение # 75
Группа: Гости





Ми погоджуємося з думкою, висловленою автором статті Гоман О. М. «СВІЖІСТЬ І СИЛА ТАЛАНТУ ПИСЬМЕННИЦІ НА ТЕМИ ДУХОВНОГО РОЗКРІПАЧЕННЯ ЖІНКИ». Адже Ольга Кобилянська - це людина, котра зуміла своїми творами зробити великий крок у майбутнє літератури та сучасного устрою життя. Боролася за рівноправ’я жінок в Україні, і у своїх повістях показала сильну вольову особистість. Її проза з життя середнього класу, психологічна проза, що ілюструвала нові ідеї, зокрема емансипації і фемінізму.

Добавлено (26.11.2013, 17:02)
---------------------------------------------
Усі статті вразили глибиною висвітлення таланту Ольги Кобилянської, яка дійсно є трояндою в саду української літератури.
Дякуємо всім організаторам і учасникам інтернет-конференції!

 
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція, присв 150-річчю О.Ю. Кобилянської (26 листопада 2013 р.)
  • Страница 5 из 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Поиск: