Пятница, 29.03.2024, 15:37
Приветствую Вас Гость | RSS

Наукові Інтернет-конференції

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 7 из 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція присвячена 190-річчю Жуля Верна (21 лютого 2018 р.)
Всеукраїнська конференція присвячена 190-річчю Жуля Верна
adminДата: Понедельник, 19.02.2018, 17:11 | Сообщение # 1
Elena
Группа: Администраторы
Сообщений: 40
Статус: Offline
КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

Інформують Вас, що 21 лютого 2018 р. проводитиметься

Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція

«Жуль Верн: фантастична реальність»


присвячена

190-річчю від дня народження Жуля Верна


Запрошуємо до участі викладачів, наукових співробітників, учителів загальноосвітніх навчальних закладів, а також осіб, які мають професійний інтерес до зазначеної теми.
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 11:49 | Сообщение # 91
Группа: Гости





Доброго дня!

Вас вітає Вовківська ЗОШ І-ІІ ступенів Кегичівської районної ради Харківської області. Твори Жуля Верна мають велике значення для літератури сучасності. Вчителі зарубіжної літератури нашої школи також погоджуються з думкою попередніх колег про те, що твори Жуля Верна є дійсно незаслугованоно обділеними увагою шкільної програми. Твори Жуля Верна мають велике значення для літератури сучасності.
 
Гость ZinaidaДата: Среда, 21.02.2018, 11:53 | Сообщение # 92
Группа: Гости





..........Щиро вітаю всіх учасників Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції, присвяченої 190-річчю від дня народження людини енциклопедичних знань, творця жанру "наукового роману", "винахідника", "провидця", "усесвітнього мандрівника" - Жуля Верна!!!

Вчитель зарубіжної літератури Верхньосамарської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Близнюківського району Іваненко Зінаїда Михайлівна
 
39 группаДата: Среда, 21.02.2018, 11:54 | Сообщение # 93
Группа: Гости





ИНТЕРВЬЮ С ЖЮЛЕМ ВЕРНОМ (продолжение)

          ВОПРОС: Сколько времени у Вас уходит на литературную работу?
          ЖЮЛЬ ВЕРН: Каждое утро я встаю незадолго до пяти (зимой, может быть, чуть попозже), а в пять уже сажусь за стол и работаю до одиннадцати. Пишу я очень медленно, неимоверно тщательно, постоянно переписываю, пока каждая фраза не примет окончательную форму. В голове я держу сюжеты по крайней мере десяти романов, готовые образы и фабулы, так что, как вы понимаете, материала мне хватает с избытком, и трудностей с доведением числа романов до восьмидесяти у меня не будет. Однако постоянные переделки отнимают много времени. Я никогда не удовлетворяюсь написанным, прежде чем не сделаю семь-восемь правок, всегда что-то правлю и правлю, можно сказать, что в чистовом варианте почти ничего не остается от первоначального. Это ведет к большой потере времени и денег, но я всегда стараюсь добиться лучшего как по форме, так и по стилю, хотя люди никогда в этом отношении не отдают мне должного.
Кириченко Валентина Ивановна,
ХООШ №68 Слободского района
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 11:57 | Сообщение # 94
Группа: Гости





..........Жюль Верн - человек-провидец, который воплотил в своих произведениях мечты человечества. Доказал, что человеку подвластно многое, главное, что в каждом из нас есть знания, которые хранит вселенная, но мы не раскрываем свой потенциал. Кто знает, какие знания воплотятся в жизнь в будущем.
ХООШ № 126 Харьков
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 11:59 | Сообщение # 95
Группа: Гости





..........Сто лет назад Жюль Верн заслужил славу гениального фантаста. Сегодня его называют провидцем. В самом деле, научные предсказания француза сбываются одно за другим. Уже давно вошли в нашу жизнь придуманные им скафандры для пребывания под водой, вертолеты, автоматические ружья, электромобили, подводные лодки, телевизоры, телефоны и многое другое. Но даже скептики больше не пытаются объяснить подобные «попадания» прозаика лишь его широким кругозором и образованностью.
Ученики Слободского УВК
Первомайского района
 
Надеждівський НВКДата: Среда, 21.02.2018, 12:00 | Сообщение # 96
Группа: Гости





Доброго дня, колеги!

          Долучаються до обговорення вчителі світової літератури Надеждівського НВК Лозівщини Радченко Ірина Вікторівна та Харибіна Наталія Миколаївна. Статті актуальні, глибокі, цікаві. Дякуємо організаторам!
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:00 | Сообщение # 97
Группа: Гости





Доброго дня , шановні колеги!

          Вчитель Володимирівського НВК Сябро - Нечипоренко Ірина Михайлівна вітає всіх учасників на інтернет - конференції.
 
39 группаДата: Среда, 21.02.2018, 12:01 | Сообщение # 98
Группа: Гости





ИНТЕРВЬЮ С ЖЮЛЕМ ВЕРНОМ (продолжение)

          ВОПРОС: Как Вы относитесь к науке?
          ЖЮЛЬ ВЕРН: Не могу сказать, что очень интересовался наукой. Я имею в виду, что никогда не изучал ее и не проводил практических экспериментов. Но я с детства привык с упоением следить за работой машин. У отца был загородный дом в Шантене, близ устья Луары, а совсем рядом, в Эндре, находилась государственная механическая фабрика. Приезжая в Шантене, я не упускал случая посетить фабрику и мог часами глядеть на работающие машины. Это пристрастие осталось у меня на всю жизнь. Я и сейчас любуюсь работой паровой машины какого-нибудь превосходного локомотива с тем же удовольствием, с каким созерцал бы полотна Рафаэля или Корреджо. Интерес к технике всегда был важной чертой моей личности, такой же значительной, как тяга к литературному творчеству, о чем я еще скажу, и преклонение перед изящными искусствами, увлекавшее меня в любой музей или картинную галерею; да, могу подтвердить: в каждую значительную картинную галерею в Европе.
Саранча Татьяна Ивановна,
КУ "Богодуховская ООШ №2"
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:07 | Сообщение # 99
Группа: Гости





Доброго дня!
Вітає Харківська гімназія № 169.
Деякі цікаві факти.

..........Геніальний француз передбачив польоти в космос і прохідність Північного морського шляху протягом однієї навігації, поява літака і вертольота. Осібно стоїть легендарна підводний човен «Наутілус» капітана Немо. Так, до того часу, як Жюль Верн написав «Двадцять тисяч льє під водою», підводні човни вже були винайдені. Але і в другому десятилітті XXI століття жодна субмарина не володіє характеристиками «Наутілуса»!

..........Для письменника Жюль Верн володів неймовірною працездатністю. За письмовий стіл він міг сісти в 5:00 ранку, а покинути його о восьмій вечора. За цей час з-під його пера виходили півтора друкованих аркуші нового роману, яких з нетерпінням чекали видавці – адже ім’я «Жюль Верн» означало шалену популярність і надзвичайний прибуток.
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:08 | Сообщение # 100
Группа: Гости





Доброго дня!

          Вас вітає вчитель зарубіжної літератури Мажарського ЗНВК Лисенко Надія Олексіївна.
          Відомо, що Ж. Верн був не лише письменником, але й дослідником. Він із захопленням вивчав різні науки, про що свідчать залишені ним 20 тис. зошитів з виписками з наукової літератури. У творах Ж. Верна пригоди поєднуються з науковою інформацією, тому їх називають науковими романами.Ж. Верн вірив у силу науки і технічного прогресу і сподівався, що вони допоможуть людям жити цікаво, комфортно й щасливо.Іменем великого мандрівника і "винахідника" названо чимало сучасних туристичних агентств світу. Один з кратерів на Місяці носить ім'я великого письменника.
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:08 | Сообщение # 101
Группа: Гости





..........Так, дійсно, у шкільній програмі мало часу відводиться на вивчення творчості Жуля Верна. Стосовно інтерв'ю з письменником, я вважаю, що воно не повинно бути занадто об'ємним і перенасиченим фактами, адже це відбувається на уроці в 6 класі, де біографія вивчається протягом 5-15хвилин, а не на всьому уроці.

З.М. Іваненко
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:10 | Сообщение # 102
Группа: Гости





Доброго дня шановні колеги!!!

          Вас вітає вчитель ХЗОШ №69 Сребняк Ольга Володимирівна. Жюль Верн - людина з великої літери, людина-фантаст, людина-талант, людина-мрійник, людина-проріцатель. До речі, він був чудовим прозірливим спеціалістом в галузі технічного прогнозування. Все, що ми маємо зараз - винаходи (передбачення) Жюля Верна.
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:11 | Сообщение # 103
Группа: Гости





..........Але були у Жюль Верна і похмурі прогнози. У романі «П’ятсот мільйонів бєгуми» фігурує професор-німець Шульце, марить націоналістичними ідеями та світовим пануванням. Заради цього він створює гігантське знаряддя, що стріляє снарядами з отруйним газом. Роман був закінчений у 1878 році. До першого застосування бойових отруйних речовин залишалося 37 років.
 
39 группаДата: Среда, 21.02.2018, 12:13 | Сообщение # 104
Группа: Гости





ИНТЕРВЬЮ С ЖЮЛЕМ ВЕРНОМ (продолжение)

          ВОПРОС: Какова, по вашему мнению, цель Вашего творчества?
          ЖЮЛЬ ВЕРН: Цель свою я вижу в описании Земли, и не только одной Земли, но и космического пространства, ради чего иногда увожу читателя далеко за земные пределы. И в то же самое время я пытаюсь достичь высокого идеала стилистической красоты. Иногда говорят, что в приключенческом романе не может быть стиля, но это неверно. Правда, в отличие от исследования человеческого характера, столь модного в наше время, роман подобного направления гораздо труднее облекать в интересную литературную форму. И позвольте мне сказать, что не являюсь поклонником так называемого психологического романа, потому что не нахожу в нем ничего общего с психологией и не слишком принимаю так называемых писателей-психологов.
Бусыгина Галина Викторовна,
КУ "Мерефянская ООШ №6
Мерефянского городского совета
 
ГостьДата: Среда, 21.02.2018, 12:15 | Сообщение # 105
Группа: Гости





..........Особливістю всіх творів Ж Верна є те, що у центрі кожного з них - людина. Отже, головна проблема роману - проблема людського духу, моральних якостей, які визначають справжню людину. Жанр пригодницького роману якнайкраще підхолить для втілення авторсьго задуму. Особливості цього жанру дали можливість авторові провести своїх героїв через випробування і досягти мети. Перемога ж добра, людяності, гуманності - це і є втіленням мрії автора про щасливе майбктнє людства.
 
Форум » Науково-методичні заходи з педагогічними працівниками » Інтернет-конференції » Всеукраїнська конференція присвячена 190-річчю Жуля Верна (21 лютого 2018 р.)
  • Страница 7 из 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Поиск: